RESA en RISA en hun familie hopen dat deze hangmat goed verkocht mag worden want 2,50 komt ten goede van hun.......

 

 

home

1 persoons hangmat

2 persoons hangmat

kinderhangmat

tas

goed doel

gebruikers mail

kleuren

contact

 

'' ECHT UITERLIJKE SCHOONHEID,  IS DE REFLECTIE  VAN INNERLIJK GELUK EN WELBEVINDEN"

SOHBET 1989 SURAKARTA ; SRI SIDDHI MANDHI (EVERT HALBESMA)

 

 

 

PANTAI  MAS Spiritual Learning & rejuvenation centre North- Bali

Pantai Mas hangmatten is een MVO initiatief vanuit Pantai-Mas centrum in Noord-Bali, opgezet door Evert Halbesma. Klik voor link.

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Therapie op lokatie;
  • Gezamenlijk eten, wat vooral voor Risa goed doet (want die houdt niet zo van groente, maar na de therapie eet ze reuzeveel);
  • DNA onderzoek. Men verwacht dat Resa door deze ziekte maar 18 jaar mag worden en we willen hem zo goed mogelijk kunnen helpen, om deze voorspelling om te buigen of hem een zo goed mogelijk leven te gunnen;
  • Fascilitaire middelen die de therapie mogelijk maken.

 

RESA KRISNANTARA geb. 01 juli 1995

RISA APRIANI geb. 04 april 2002

 

Beide kinderen geboren uit één gezin,

Beide kinderen hebben progressieve spierdistrofie.

 

Vader en moeder hardwerkend,

Vader in de verkoop en is afhankelijk voor inkomsten van commissie.

Moeder heeft een stalletje met kleding op de markt.

 

 

Het team van PANTAI MAS geeft ze elke week therapie en een time out. Dat doen ook in beurtwisseling de ouders.

Ze worden elke week op woensdagmorgen om 08 uur eerst door één van de mensen van Pantai Mas met de minibusje thuis opgehaald en naar therapie gebracht bij een fysiotherapeute (www.high5rehab.org) op een andere lokatie dan Pantai Mas, waar ze met een aantal andere kinderen o.a. fysiotherapie krijgen.

Om ca. 11.30 hr. worden ze weer opgehaald en naar Pantai Mas gebracht waar ze samen met een aantal andere kinderen -die op eigen gelegenheid zijn gekomen- en hun ouders eten en zwemmen en een groot deel van de middag zich gezamelijk met de Pantai Mas familie en andere bezoekende gasten, vermaken en ontspannen.

Daarna een pauze waar wat gebabbeld wordt en vaak ook erg gelachen.

Daarna gaan ze samen met initiatiefnemer en naturopaat/ontoloog Evert Halbesma (Sri Siddhi Mandhi),  het zwembad in, waar ze wat kunnen relaxen en spelen.

Gevolgd door een stevige 1 1/2 uur therapie, waar het vooral gaat om evenwicht, concentratie en ademhaling. Ook de ouders krijgen de zogenoemde 'watermeditatie' aangeleerd. Het is een meditatietechniek die door Evert Halbesma is ontwikkeld en welke ook veelvuldig door "gezonde" mensen wordt gevolgd op Pantai Mas.

Na dit gebeuren krijgen de kinderen koekies en drinken en gaan zich dan na het afdrogen aankleden, en worden ze weer met hun ouder naar huis gebracht.

     

(foto's van de watertherapie, gemaakt in januari 2008 door Claire)

Telkenmale dat de kinderen een dag weg zijn moet één van de ouders mee, dat betekent dat deze "vrij" van hun dagelijks voor inkomen zorgend werk moeten nemen.

Alle kosten worden door Pantai Mas gedragen, en de ouders krijgen al naar gelang voorhanden, ook een bijdrage in levensonderhoud wat gemiddeld rond de 40 euro per maand ligt. Zulks om te zorgen dat er goed kan blijven worden gegeten.

Pantai Mas is geheel afhankelijk van donaties en giften.

 

Ook ontwikkelt het team Pantai Mas producten welke voor de verkoop bestemd zijn en waar de winstopbrengsten geheel ten goede van de minderbedeelde en in nood verkerende medemens komen. Eén van deze producten is de Pantai Mas hangmat, een product dat van erg goede kwaliteit en in een sociaal verantwoorde werkomgeving op Bali gemaakt wordt.

RESA EN RISA EN HUN FAMILIE HOPEN DAT DEZE HANGMAT GOED VERKOCHT MAG WORDEN WANT 2 EURO 50 KOMT TEN GOEDE VAN HUN.......

Meer informatie over het werk en verschillende projecten kan u vinden op de website van het centrum Pantai Mas (zie www.pantai-mas.com). Hier staat ook vermeld hoe u in het centrum kan verblijven voor vakantie of rejunivation.